Componist en theatermaker Dick Raaijmakers (83) overleden

Uitvoering van Raaijmakers werk 'De Val van Mussolini', Westergasfabriek, Amsterdam

Uitvoering van Raaijmakers werk ‘De Val van Mussolini’, Westergasfabriek, Amsterdam

De Nederlandse componist en theatermaker Dick Raaijmakers is woensdag op 83-jarige leeftijd overleden.


Raaijmakers was een van de grondleggers van de elektronische muziek in Nederland. Hij studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium in zijn geboortestad Den Haag en werkte hierna langere tijd in het Natuurkundig Laboratorium (Natlab) van Philips in Eindhoven.

Met hulp van elektronische middelen maakte hij hier veel experimentele muziek. Later bleek hij een pionier op dit gebied te zijn geweest. Voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de beeldende en muzikale kunsten in Nederland ontving Raaijmakers verschillende prijzen, waaronder de oeuvreprijs van de Johan Wagenaar Stichting en de Ouborg-prijs van de Gemeente Den Haag.

Dick Raaijmakers leed al enige tijd aan de ziekte van Parkinson.

- advertentie -

Interview met Dick Raaijmakers (2003)

Leeuwarden is in 2018 Culturele Hoofdstad van EuropaLeeuwarden…
Foto: INLHet Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL) heeft…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: