Congolezen in de loopgraven

Tijdens de Eerste Wereldoorlog vochten bijna dertig Congolezen mee met het Belgische leger. Hoe het deze Afrikanen verging, daarover is nu de reizende tentoonstelling ‘Congo aan de IJzer’ gemaakt.

In Belgische uniform vochten de mannen van 1914 tot 1918 mee in de loopgraven. In het Memorial Museum Passchendaele 1917 in Zonnebeke wordt hun verhaal verteld aan de hand van twaalf panelen, opgebouwd uit foto’s en archiefstukken. De expositie is samengesteld met de hulp van het Belgische Instituut voor Veteranen – NIOOO.Wie waren die soldaten? Hoe kwamen ze in België en wat maakten ze mee? En hoe verging het ze na de oorlog? Antwoorden op die vragen zijn tot 30 november te vinden in het Memorial Museum Passchendaele 1917 in Zonnebeke. In de tentoonstelling is onder meer verloren gewaand archiefmateriaal opgenomen.

- advertentie -
De lichamen van de gebroeders de Witt opgehangen op…
[caption id="attachment_12244" align="alignleft" width="265"]Archeologiehuis Zuid-Holland - Still YouTubeHet Archeologiehuis Zuid-Holland wordt dinsdagmiddag…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: