Congres in Huis Doorn over oorzaken en gevolgen Eerste Wereldoorlog

De Eerste Wereldoorlog – Keerpunt in de Europese Geschiedenis

In Huis Doorn wordt op 21 september een internationale conferentie gehouden over de oorzaken en gevolgen van de Eerste Wereldoorlog. Titel van de tentoonstelling luidt: De Eerste Wereldoorlog – Keerpunt in de Europese Geschiedenis.

De conferentie vindt plaats op een bijzondere locatie.


Huis Doorn werd lange tijd bewoond door keizer Wilhelm II, één van de hoofdrolspelers van de Eerste Wereldoorlog. Tijdens de inleiding van de conferentie zal Herman Sietsma, directeur-bestuurder van Huis Doorn, daarom ook iets zeggen over de positie van Huis Doorn als plaats van herinnering voor de Eerste Wereldoorlog.

- advertentie -

Lezingen

Verder worden er lezingen gegevens door Christopher Clark, Sönke Netzel, Geert Buelens en Maarten van Rossem. Daarnaast zal de Nederlandse minister Jet Bussemaker in gesprek gaan met Geert Bourgeois, viceministerpresident van de Vlaamse regering.

Aanmelden voor de conferentie kan via de website van Huis Doorn. Het volledige programma is hier te downloaden (pdf).

Uitgaven over de Eerste Wereldoorlog

Afb: hurriyetdailynews.comTijdens restauratiewerkzaamheden bij de oude agora in Izmir…
tracesofww1-ps
Talloze bezienswaardigheden die verband houden met de Eerste Wereldoorlog zijn sinds kort…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: