Congres over reisverhalen van vrouwen

PRIKBORD – Graag nodigt het Historisch Documentatiecentrum Protestantisme u uit voor het congres ‘Tracking Female Trails: Reisverhalen in boek en brief’ en de opening van de gelijknamige tentoonstelling op dinsdagmiddag 14 mei 2013. Het congres vindt plaats in de PThU-Zaal op de eerste verdieping in de E-vleugel van het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit en start om 13.30 uur.

De collecties van het HDC en de Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek bevatten bronnenmateriaal over reizen, in het bijzonder ook van protestantse vrouwen, van de achttiende tot de twintigste eeuw, van Henriëtte Boston tot de journaliste Mary Pos. Hun reiservaringen en perspectieven staan centraal op dit congres. Behoren migrantenbrieven ook tot de reisverhalen? Welke rol speelden zendelingsvrouwen in Nederlands-Indië? Hoe verhouden de gepubliceerde reisverhalen van Mary Pos zich tot de egodocumenten in haar archief: dagboeken, brieven en foto’s? Wat bond de Nederlandse pioniers aan de Amerikaanse frontier meer: de nationale herkomst of geloofsgemeenschap? Wat was de plaats en betekenis van vrouwen in naoorlogse, Amerikaanse zendingsorganisaties in Europa?

Het congres wordt gehouden ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling Tracking Female Trails in de studiezaal van het Documentatiecentrum en de Bijzondere Collecties. Boeken en documenten uit de tentoonstelling komen op het congres aan de orde.

- advertentie -

De lezingen van deze middag verschijnen in de Ter Lezing reeks van het Historisch Documentatiecentrum en zijn op de receptie voor €5,- verkrijgbaar. Klik hier voor meer informatie en aanmelding

Afzender: Historisch Documentatiecentrum Protestantisme

Ook een bericht plaatsen op Historiek?

Boeken zoeken bij Bol.com:

Wacht van de Coldstream Guards speelt Last Post -…
[caption id="attachment_22372" align="alignleft" width="265"]Pagina uit het GruuthusehandschriftIn het Gruuthusemuseum in Brugge is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: