Coördinatiepunt Eerste Wereldoorlog gelanceerd

Eerste Wereldoorlog Nu

Museum Huis Doorn, het NIOD en het Nederlands Openluchtmuseum hebben de handen ineen geslagen voor een Eerste Wereldoorlog-project. Dankzij de samenwerking is vanaf 1 oktober op een speciale website een overzicht te vinden van alle Nederlandse activiteiten die te maken hebben met de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog.


Dat Huis Doorn betrokken is bij het project is niet zo vreemd. Dit museum maakte vorig jaar bekend zich meer op de Eerste Wereldoorlog te gaan richten en heeft de laatste tijd hard gewerkt aan de ontwikkeling een nieuwe expositieruimte die geheel in het teken staan van de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog in Nederland. Deze nieuwe tentoonstellingsruimte opent begin september de deuren.

Binnen het project Eerste Wereldoorlog Nu worden alle Nederlandse activiteiten die betrekking hebben op de herdenking van de Grote Oorlog verzameld. Voor een overzicht kan het publiek vanaf 1 oktober terecht op www.eerstewereldoorlog.nu. Wie nu al activiteiten wil aanmelden, kan dat doen via info@eerstewereldoorlog.nu.

De betrokken instellingen over het project:

- advertentie -

Eerste Wereldoorlog Nu zal bijdragen aan het verspreiden van kennis over de jaren
1914-1918 door – onder andere – het publiceren van een uitgebreide agenda en het beschikbaar stellen van betrouwbare basisinformatie. Bovendien zal Eerste Wereldoorlog Nu als centraal punt een actieve rol vervullen in het verbinden van organisaties en initiatieven die zich bewegen op het gebied van het herdenken en herinneren van de Eerste Wereldoorlog.

Eerste Wereldoorlog Nu is tot stand gekomen met een subsidie van het Ministerie van OCW.

Theodore VanKirk (links) met Paul Tibbets en Tom Ferebee
Theodore VanKirk (links) met Paul Tibbets en Tom…
Buste van Wilhelm II met daarachter Huis Doorn…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: