‘Correspondentie tussen luchtvaartpioniers’ is beste vondst

Correspondentie tussen de twee luchtvaartpioniers

Correspondentie tussen de twee luchtvaartpioniers

Andries van Beek deed enige tijd geleden een bijzondere vondst. In een doos vol balletprogrammaboekjes die hij kocht op een rommelmarkt trof hij de correspondentie aan tussen de luchtvaartpioniers Albert Plesman en Jan Dellaert. Met zijn bijzondere ontdekking heeft Van Beek de wedstrijd Je Beste Vondst van de Koninklijke Bibliotheek gewonnen.


Met de wedstrijd wil de nationale bibliotheek van Nederland bekendheid geven aan onderzoek dat door een grote groep vrijetijdshistorici uitgevoerd wordt en het gebruik van de eigen online dienst Delpher promoten.

Voor deze editie van de wedstrijd ontving de KB tientallen inzendingen. Hieruit werden de acht meest aansprekende vondsten geselecteerd door een vakjury. De afgelopen drie maanden kon het publiek op de website www.jebestevondst.nl stemmen op de verschillende inzendingen.

In totaal brachten vierduizend mensen een stem uit. Daarvan gingen er 1218 naar Andries van Beek. Hij ontvangt een exemplaar van de Atlas De Wit, een facsimile-uitgave van een bijzondere stedenatlas uit 1698.

- advertentie -

De winnende vondst:

Ei van een olifantsvogel (Christie's)Bij veilinghuis Christie's in…
De T-Ford uit 1924 (Troostwijk Auctions)Eind deze maand…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: