Countryzanger Slim Whitman (90) overleden

Slim Whitman in 1968

De Amerikaanse countryzanger Slim Whitman is woensdag op 90-jarige leeftijd overleden. Dat melden Amerikaanse media.

De zanger maakte onder meer naam doordat hij in verschillende liedjes stukjes jodelde. In 1948 bracht Whitman zijn eerste single uit. Zijn grootste hits scoorde hij in de jaren vijftig. Een van zijn bekendste hits is Rose Marie.


Met dit nummer stond hij in 1955 maar liefst elf weken op nummer één in de Britse hitparade. Een record dat pas in 1991 werd verbroken door Adams.

- advertentie -

Andere bekende nummers van Slim Whitman zijn bijvoorbeeld Love song of the Waterfall (een cover van Bob Nolan) en Indian Love Call. Michael Jackson noemde Whitman ooit als een van favoriete zangers.

In de jaren negentig was de muzikant te horen in de sciencefiction-film Mars Attacks!. Een paar buitenaardse wezens horen Slim Whitman dan jodelen. Ze vinden dit zo’n afschuwelijk geluid dat hun hoofden exploderen.

De jodelende Slim Whitman:

Slot Doddendael op een tekening uit 1731 van Albert…
[caption id="attachment_22974" align="alignleft" width="265"]Steen in Chactún - Foto: INAHArcheologen hebben in het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: