Cowboyhoed John Lennon onder de hamer

De cowboyhoed – Foto: Cameo

In Engeland wordt volgende week een cowboyhoed geveild die nog van John Lennon is geweest. De Beatle droeg de hoed in 1965 tijdens de beroemde Beatles-tour door de Verenigde Staten.

John Lennon schonk de hoed aan zijn oom Charlie omdat die een groot liefhebber was van western-films. Behalve de hoed gaf Lennon deze oom ook een zonnebril. Zowel de zonnebril als de hoed kwamen later in bezit van Larry Warren, een in Liverpool woonachtige Amerikaan. Deze Warren was bevriend met Lennon’s inmiddels overleden oom.Hij kreeg de spullen ongeveer tien jaar geleden cadeau.

- advertentie -

Veilinghuis Cameo verwacht dat de hoed omgerekend tussen de 5700 en 9100 euro op zal brengen. De zonnebril wordt volgende week ook geveild. Deze moet ongeveer 3400 euro opbrengen.

Bij Beatle-verzamelaars zijn spullen die van John Lennon zijn geweest razend populair. Vorig jaar augustus werd bijvoorbeeld nog een porseleinen toiletpot geveild die gebruikt was door de beroemde muzikant en zijn vrouw.

Foto: Wright B Flyer Twee piloten zijn zondag om…
Foto: Scheepswerf TalsmaAls de replica van VOC-schip Prins Willim…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: