Cryonist Robbert Ettinger ingevroren

Robert Ettinger in de jaren veertig

De zogenaamde “vader van het cryonisme”, Robert Ettinger, is zaterdag op 92-jarige leeftijd in de omgeving van Detroit overleden. De Amerikaan is inmiddels ingevroren.

Ettinger is de 106e persoon die in het Cryonics Institute is ingevroren. De Amerikaan richtte dit instituut in 1976 op omdat hij geloofde dat de wetenschap ooit zo ver ontwikkeld zal zijn dat het mogelijk wordt om ingevroren personen weer tot leven te wekken. Leden van de zogenaamde ‘invriesbeweging’ worden daarom na hun dood in een vat met vloeibaar stikstof opgeslagen.Eerder werden ook al twee overleden echtgenotes van de “vader van het cryonisme” ingevroren.

- advertentie -

Robert Ettinger kwam in de jaren zestig in het nieuws met zijn manifest The Prospect of Immortality (Het Vooruitzicht van Onsterfelijkheid). Hierin deed hij zijn denkbeelden uit de doeken. Na publicatie was hij geregeld te gast in allerlei televisieprogramma’s.

Inmiddels zijn er ongeveer negenhonderd personen lid van Ettinger’s beweging van cryonisten. Wie zich wil laten invriezen betaalt daarvoor minimaal 28.000 dollar, omgerekend ongeveer 19.500 euro.

De wedstijd werd gespeeld in het Giuleştistadion in BoekarestDe…
Cover van het album 'Homecoming'Dan Peek, één van de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: