Culturele samenwerking in Rotterdam

Vier grote culturele instellingen in Rotterdam hebben besloten nauw te gaan samenwerken. De samenwerking vindt plaats onder de naam Theater Rotterdam.

De samenwerkende partijen zijn de Rotterdamse Schouwburg, het Ro Theater, Wunderbaum en Productiehuis Rotterdam. Gezamenlijk hebben deze partijen onder de naam Theater Rotterdam een jaarlijkse subsidieaanvraag ingediend bij de gemeente Rotterdam.

Volgens de instellingen is de samenwerking “uniek in Nederland” en worden onder meer de krachten krachten gebundeld in het produceren en presenteren van theater en talentontwikkeling.

Theater Rotterdam gaat theater presenteren en produceren op hoofdzakelijk drie plekken: de Rotterdamse Schouwburg, het gebouw van het Ro Theater en op de fysieke én virtuele locatie The New Forest van Acteursgroep Wunderbaum. Verder blijven er voorstellingen van Theater Rotterdam te zien op diverse locaties in de stad, tijdens tournees in zowel binnen- als buitenland.

- advertentie -

Jan Zoet, directeur Rotterdamse Schouwburg:

“Het plan gaat uit van een kostenbesparing naast het wegvallen van de OCW ondersteuning van Productiehuis Rotterdam. Door extra eigen publieks- en sponsor inkomsten te genereren en door samenwerking wordt de terugval zo veel mogelijk gecompenseerd.”

Kasteel Beaulieu - Foto: Architectenbureau Quirynen & JacobsDe binnenrestauratie…
Maker eerste prof-doelpunt overledenLuc Flad, de man die in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: