Cultuur-historische wandeltocht bij Westerbork

Bos Hooghalen – Foto: Peter Heeling

Herinneringscentrum Kamp Westerbork heeft samen met de KNBLO (wandelsportorganisatie Nederland) een cultuur-historische wandeltocht door de boswachterij Hooghalen georgansieerd. Het is de zevende keer dat de wandeltocht gehouden wordt.

Doel van de tocht is om op sportieve wijze aandacht te besteden aan de geschiedenis van het kamp. Op de historische plek worden de levens van meer dan honderdduizend JoodseNederlanders in herinnering gehouden.

- advertentie -

Het terrein van kamp Westerbork ligt midden in een gebied waar geschiedenis, natuur en wetenschap elkaar ontmoeten. De boswachterij Hooghalen laat het gevarieerde plantenleven en dierenrijk van dit deel van Drenthe zien. Het Hingstveen geeft een indruk van de omgeving waardoor kamp Westerbork in de oorlog werd omringd. Kaal en woest, vol vennen en zandverstuivingen. In dit gebied zijn de wandelroutes uitgezet.

De wandeltocht wordt dit jaar gehouden op zaterdag 8 september. In totaal zijn er zes wandelroutes van 5, 10, 15, 20, 25 en 40 kilometer. Gestart kan worden tussen 8.00 en 9.00 uur voor de 40 kilometer en voor de overige routes vanaf 9.00 uur vanuit het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Deelname kost vijf euro. Een bezoek aan het museum is bij de prijs inbegrepen. Meer informatie op de website van Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

De explosie in München - Still VimeoDe bom uit…
Brussel erkent betrokkenheid bij deportatie JodenDe stad Brussel heeft…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: