Cultuurkaart blijft voorlopig bestaan

Cultuurkaart

De Cultuurkaart voor jongeren dreigde door bezuinigingen te verdwijnen, maar blijft voorlopig toch nog bestaan. De directeur van van stichting CJP, Walter Groenen, heeft dat woensdagochtend gezegd tegenover Radio1.

Met de kaart kunnen middelbare scholieren individueel of met de hele klas goedkoper een culturele instelling bezoeken. Door bezuinigingen zou de kaart verdwijnen maar het CJP, een van de partijen achter de kaart, heeft nu voldoende fondsen gevonden om de kaart ookkomend schooljaar nog te laten bestaan.

- advertentie -

Het CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) heeft met enkele scholen een fonds opgezet en ook steun gevonden bij verschillende vermogensfondsen en private partijen. Hierdoor kan de Cultuurkaart ook komend jaar nog gefinancierd worden. Volgens Walter Groenen betekent dit overigens niet dat de kaart geen subsidie meer nodig heeft.

Het ministerie van OCW steunde de pas tot voor kort met vijftien euro per leerling per schooljaar.

hindenburg-brand-gr
De LZ129 Hindenburg in brand - Foto: Nationaal ArchiefZondag…
sont-zeestraat
SonttolregisterDe gegevens uit de Deense Sonttolregisters over de achttiende…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: