Cursus stamboomonderzoek voor beginners

Nieuw Land Erfgoedcentrum

Bij Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad is vanaf half februari een cursus stamboomonderzoek voor beginners te volgen.

De cursus is bedoeld voor volwassenen met interesse voor hun eigen familiegeschiedenis. In tien ochtenden leren zij zelfstandig hun eigen stamboom en familieboek te maken. De lessen worden verzorgd door Willy van der Most, hoofd Collecties & Onderzoek van Nieuw Land Erfgoedcentrum.In de lessen komt onder meer het volgende aan de orde: het zoeken met de computer, Burgerlijke Stand en Bevolkingsregister, DTB-registers, adel, militairen en boeren, naamgeving, oude handschriften en genealogische verenigingen.

- advertentie -

De cursus vindt plaats vanaf 17 februari. Meer informatie bij Nieuw Land Erfgoedcentrum.

100 jaar ToonderTer gelegenheid van het honderdste geboortejaar van…
Geschiedenis Online Prijs 2011Het Historisch Nieuwsblad heeft de shortlist…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: