D66-politicus Ernst Bakker overleden

Ernst Bakker in 1981 - Foto: CC / Anefo / Marcel Antonisse

Ernst Bakker in 1981 – Foto: CC / Anefo / Marcel Antonisse

Politicus Ernst Bakker is op 67-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de NOS zondag.


Ernst Bakker studeerde rechten en sociologie en was vanaf 1971 fractiemedewerker bij de toenmalige Tweede Kamerfractie van D66. Van 1978 tot 1981 was hij vervolgens gemeenteraadslid in Amsterdam en assistent van D66-fractieleider Jan Terlouw.

Ernst Bakker was tussen 1974 en 1990 verder leider van de verkiezingscampagnes van zijn partij. Na de succesvolle campagne van 1981 nam hij zelf zitting in de Tweede Kamer.

In de jaren negentig keerde Bakker terug in de Amsterdamse gemeentepolitiek. Hij was zowel raadslid als wethouder. In 1998 legde hij zijn werk in Amsterdam neer zodat hij burgemeester kon worden van Hilversum. In 2011 ging hij met pensioen. Ernst Bakker werd als burgemeester opgevolgd door Pieter Broertjes.

- advertentie -
Google staat stil bij Olympisch Handvest
Google staat stil bij Olympisch HandvestOmdat de Olympische…
Els Borst in 2006
Els Borst in 2006De Nederlandse oud-minister Els Borst…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: