Dagboek Anne Frank heeft eigen app

Speciaal voor de theatervoorstelling ANNE die momenteel in Amsterdam is te zien, is er een mobiele app ontwikkeld over het dagboek van Anne Frank. De app is vrijdag officieel gelanceerd.


Via de app is het volledige dagboek van Anne Frank te lezen. Naast de integrale tekst van Het Achterhuis, de titel van het gepubliceerde dagboek, verdiepen zogenaamde story trails de leeservaring door belangrijke thema’s met fragmenten en commentaar toe te lichten.

Twee timelines, geïllustreerd met historische foto’s, bieden een chronologisch overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in zowel het achterhuis als de Tweede Wereldoorlog, waardoor de samenhang in één oogopslag te zien is. Het dagboek is daarnaast verrijkt met audio- en videofragmenten van Miep Gies, helper van de onderduikers, en documentairemaker en Academy Award winnaar Jon Blair.

Het audioboek, dat ook in de app is opgenomen, is ingesproken door actrice Carice van Houten.

De app is alleen beschikbaar voor de iPad en kost 7,99 euro

A4-tje dat tijdens de oorlog circuleerde. Door goed te vouwen kan een 'vijfde zwijn' (Adolf Hitler) tevoorschijn getoverd worden.
Geschiedenis is bij uitstek een vak waarover veel moppen de ronde doen.…
facebook.com/luisterennaarvrijheid
De provincie Drenthe heeft een groot kunstwerk van de hand van Maria…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: