Dark
Light

Damkampioen Geert van Dijk (88) overleden

Auteur:
1 minuut leestijd

Geert van Dijk voor zijn vertrek naar de match om de wereldtitel in 1959 – Foto: CC/Anefo
De Nederlandse damkampioen Geert van Dijk is afgelopen weekend op 88-jarige leeftijd overleden. De Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) heeft dat bekendgemaakt.

Geert van Dijk werd in 1958 Nederlands kampioen dammen. Een jaar later speelde hij in Kiev om de wereldtitel. Hij verloor toen van de dammer Iser Koeperman uit de Oekraïne, met wie hij de rest van zijn leven bevriend zou blijven. Volgens de dambond behoorde Van Dijk tot de laatste van de generatie topdammers die in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw zowel nationaal als internationaal streden om de hoogste plaatsen.

De KNDB schrijft verder dat Geert van Dijk niet alleen goed kon schaken, maar dat hij ook een zeer goed damleraar was. De voorzitter van de bond, Johan Haijtink, noemt de overleden dammer “een groot sportman en zeer sympathiek mens”.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

×