Damkampioen Geert van Dijk (88) overleden

Geert van Dijk voor zijn vertrek naar de match om de wereldtitel in 1959 – Foto: CC/Anefo

De Nederlandse damkampioen Geert van Dijk is afgelopen weekend op 88-jarige leeftijd overleden. De Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) heeft dat bekendgemaakt.

Geert van Dijk werd in 1958 Nederlands kampioen dammen. Een jaar later speelde hij in Kiev om de wereldtitel. Hij verloor toen van de dammer Iser Koeperman uit de Oekraïne, met wie hij de rest van zijn leven bevriend zou blijven. Volgens de dambond behoorde Van Dijk tot de laatste van de generatie topdammers die in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw zowel nationaal als internationaal streden om de hoogste plaatsen.

De KNDB schrijft verder dat Geert van Dijk niet alleen goed kon schaken, maar dat hij ook een zeer goed damleraar was. De voorzitter van de bond, Johan Haijtink, noemt de overleden dammer “een groot sportman en zeer sympathiek mens”.

- advertentie -

Patti PageDe Amerikaanse zangeres Patti Page is op nieuwjaarsdag…
Oud-premier Abraham KuyperDe Vrije Universiteit Amsterdam heeft een subsidie…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: