Dan Brown schenkt 300.000 euro aan Ritman Library

Schrijver Dan Brown, onder meer bekend van het boek De Da Vinci Code, schenkt 300.000 euro aan de Amsterdamse Ritman Library. Het geld is bedoeld voor de digitalisering van historische manuscripten.

De Bibliotheca Philosophica Hermetica werd in 1984 opgericht door de Amsterdamse zakenman Joost Ritman. De collectie bevat meer dan 23.000 volumes over de hermetica, rozenkruisers, alchemie, mysticisme, gnosis en esotericisme en Vergelijkende Godsdienstwetenschap. Daarnaast zijn er veel manuscripten over onder meer de vrijmetselarij en kabbalah te vinden.

Succes-auteur Dan Brown is een groot liefhebber van de Amsterdamse bibliotheek en schenkt daarom 300.000 euro zodat een deel van de collectie gedigitaliseerd kan worden. Deze manuscripten worden hierna online toegankelijk gemaakt voor het grote publiek. De schrijver bezoekt de bibliotheek geregeld, recent deed hij dat onder meer om onderzoek te doen voor zijn boeken het Verloren Symbool en Inferno.

Overzicht van boeken van Dan Brown

- advertentie -

Persoonlijke boodschap van Dan Brown

Vaderdag 2016 - Google Doodle
Zondag worden veel vaders weer in het zonnetje gezet door hun kinderen.…
Victor Stanculescu
De Roemeense oud-generaal Victor Stanculescu is zondag op 88-jarige leeftijd overleden. De…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: