David Van Reybrouck wint Gouden Ganzenveer

David van Reybrouck tijdens de Nacht van de Geschiedenis van 2010 - Foto: CC

David van Reybrouck tijdens de Nacht van de Geschiedenis van 2010 – Foto: CC

Cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver David van Reybrouck heeft de Gouden Ganzenveer toegekend gekregen. Dat is zondag bekendgemaakt in het televisieprogramma Kunststof TV.


De Belgische schrijver is vooral bekend om zijn boek Congo. Een geschiedenis waarmee hij in 2010 de prestigieuze AKO-literatuurprijs won. De cultuurhistoricus beschreef in zijn boek de geschiedenis van het land, van 1850 tot 2010.

De Academie De Gouden Ganzenveer prijst Van Reybrouck onder meer om zijn “maatschappelijke en politieke betrokkenheid, historisch besef, diepgravend onderzoek en een zeer vaardige pen”. De uitreiking vindt plaats op donderdag 24 april aanstaande in Amsterdam.

David Van Reybrouck debuteerde in 2001 met het boek De plaag, een mengeling van biografie, autobiografie en reportage. Andere bekende werken van zijn hand zijn Het liegend Konijn, Slagschaduw en De Europese grondwet in verzen.

- advertentie -

Eerdere winnaars van de Gouden Ganzenveer zijn onder anderen Remco Campert, Annejet van der Zijl en Ramsey Nasr.

Eusébio als speler van Benfica
Eusébio als speler van BenficaDe Portugese voetballegende Eusébio…
DO Den Haag - Foto: CC/Alex van Buuren
Zuiderparkstadion van ADO Den Haag in 2004Het is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: