Dit zijn de 10 beste geschiedenisboeken aller tijden

…volgens de lezers van Historisch Nieuwsblad

Het Historisch Nieuwsblad heeft een verkiezing georganiseerd voor het Beste Geschiedenisboek aller tijden. Het publiek kon de afgelopen maanden een eigen selectie samenstellen uit een longlist van 250 titels. Hieruit is nu een algemene top 10 voortgekomen.

De longlist van 250 geschiedenistitels werd samengesteld door de redactie van Historisch Nieuwsblad, organisator van de verkiezing, in samenwerking met bekende historici als Hans Blom, Herman Pleij, Marita Mathijsen en Fik Meijer. De tien boeken waarop het meest werd gestemd zijn:

Hanteerbare proporties

Historisch Nieuwsblad over de uitkomst van de stemming:

“Uit de Top 10 spreekt een voorliefde voor Nederlandse geschiedenis. Er is een duidelijke voorkeur voor boeken waarin de ingewikkelde wereld van het verleden wordt teruggebracht tot meer hanteerbare proporties.”

In september kan er op een speciale website gestemd worden op de boeken uit de Top 10. Tijdens het Geschiedenis Festival op zaterdag 8 oktober wordt bekendgemaakt welk boek ‘het beste geschiedenisboek aller tijden’ is.

Roman_fresco_Villa_dei_Misteri_Pompeii_004
Pompeii kennen we vooral vanwege de doden die in 79 n.Chr. werden…
Een VOC-schip onderweg tussen Azië en het vaderland.
Bij Sidestone Press verscheen onlangs het boek Op bezoek bij de Groot-Mogol…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: