De 10 beste geschiedenisboeken van het jaar

Libris Geschiedenis Prijs

Libris Geschiedenis Prijs

Vrijdag is de longlist met tien genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2016 bekendgemaakt. De prijs bekroont geschiedenisboeken die een algemeen publiek aanspreken en is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis.

De Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, Nederlands Openluchtmuseum, NTR/VPRO, Rijksmuseum Amsterdam en de Volkskrant en bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro. Uit een lijst van meer dan driehonderd historische boeken nomineerde de jury de volgende tien titels voor de Libris Geschiedenis Prijs 2016:

Op 17 september wordt de shortlist van vijf boeken gepubliceerd. Op 30 oktober 2016 wordt de Libris Geschiedenis Prijs 2016 uitgereikt door juryvoorzitter Henk van Os tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT.

Lijst met alle genomineerden op een rijtje

Rijksmuseum Kookboek
Het Rijksmuseum heeft een eigen kookboek uitgebracht. Het Rijksmuseum Kookboek bevat negenhonderd…
De laatste Tsarenfamilie in 1911
Bij uitgeverij Nieuw Amsterdam is een lijvige biografie over de Romanov-dynastie (1613-1918)…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: