De 5 beste biografieën van de afgelopen 2 jaar

Shortlist Biografieprijs 2016 bekendgemaakt

Maandag zijn de genomineerde boeken voor de Biografieprijs 2016 bekendgemaakt. De jury selecteerde voor de shortlist vijf biografieën uit een recordaantal van 119 ingezonden titels.

De Biografieprijs, onderdeel van de Erik Hazelhoff Roelfzema Prijs, is een tweejaarlijkse literaire prijs die wordt toegekend aan de beste Nederlandstalige biografie die in twee voorafgaande jaren bij een Nederlandse of Vlaamse uitgeverij verscheen. Aan de prijs is een geldbedrag van 15.000 euro verbonden. In 2014 ging de prijs naar Rick Honings en Peter van Zonneveld voor hun biografie van W. Bilderdijk.

Titels op de shortlist van deze editie:

Op 10 mei 2016 maakt de jury de winnende biografie bekend.

De vijf genomineerde boeken op een rijtje

Erfgoed ’s-Hertogenbosch op de kaart gezet
Erfgoed ’s-Hertogenbosch heeft donderdag een website gelanceerd vol informatie over het Bossche…
Boek over buurlandje Moresnet in Duits vertaald
Het boek Moresnet, over een relatief onbekend ministaatje dat honderd jaar op de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: