De Amsterdamse schuttersstukken in 1653

De Amsterdamse schuttersstukken in 1653

De Amsterdamse schuttersstukken in 1653

Speciale editie van het Amstelodamum jaarboek over beroemde en minder bekende schuttersstukken in hun historische context.

In 1653 bezocht diplomaat en historicus Gerard Schaep de Kloveniers-, Handboog- en Voetboogdoelen om er de vermaarde schuttersstukken te zien. Hij maakte een lijst van alle 93 groepsportretten en zodoende weten we precies waar Rembrandts Nachtwacht hing – en hoe groot het doek toen was.

Kort daarna veranderden de schutterijen in gezelligheidsverenigingen en bleken de kapitale werken van Rembrandt, Govert Flinck en Bartholomeus van der Helst de zwanenzang van het schuttersstuk. Alle artikelen zijn geschreven door experts en gebaseerd op nieuw onderzoek.

De Amsterdamse schuttersstukken in 1653
Diverse auteurs
ISBN: 9789059373785
Uitgever: Lubberhuizen
Hardcover
Prijs: € 29,50

Bestel dit boek bij:

Over zij en ik - Marjoleine Oppenheim-SpangenbergMarjoleine Oppenheim-Spangenberg…
Schutters van de compagnie van kapitein Jan Claesz Vloos - Nicolaes Eliasz Pickenoy, 1642 (Rijksmuseum Amsterdam)
Schutters van de compagnie van kapitein Jan Claesz…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: