De collectie Louis Couperus

De collectie Louis Couperus – KB

Verdieping van Nederland

Koninklijke Bibliotheek
Te zien tot en met oktober 2013

In 2006 verwierf de Koninklijke Bibliotheek met steun van haar Vrienden en samen met het Letterkundig Museum een belangrijke en zeer omvangrijke collectie documenten en publicaties van en over Louis Couperus. De collectie is gekocht van een particulier die er meer dan vijftig jaar over had gedaan om dit geheel bijeen te brengen.

Bijzonder is dat van een groot aantal belangrijke stukken smetteloze exemplaren in de collectie voorhanden zijn. Vooral de omslagontwerpen in de stijl die als ‘nieuwe kunst’ wordt aangeduid zijn bijzonder fraai. Ze zijn vervaardigd door toonaangevende kunstenaars als Jan Toorop, H.P. Berlage, Th. Nieuwenhuis en Chr. Lebeau.

Online bladeren in Couperus-uitgaven? Meer lezen over de Couperus-collectie? Klik hier

- advertentie -

Vorige topstuk

Volgende topstuk

De Verdieping van Nederland is de gezamenlijke expositieruimte van de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief te Den Haag. De permanente tentoonstelling laat topstukken zien uit de collecties van beide instellingen. De inhoud verandert een paar keer per jaar. Op Historiek belichten we steeds een ander topstuk. Deze keer: de collectie Louis Couperus. Een overzicht van alle geplaatste topstukken is hier te vinden.

Gerelateerde boeken:

Detail van de 'kaart van de evolutie' Plaatjes vertellen…
Begijnhof van Kortrijk - Foto: CC/PMRMaeyaert
Omstreeks medio de twaalfde eeuw ontwikkelde zich in heel West-Europa een nieuw…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: