De filosofiecanon – Stephen Trombley

De filosofiecanon - Stephen Trombley

De filosofiecanon – Stephen Trombley

Boek over vijftig denkers die de moderne wereld vormgaven. Geschreven door Stephen Trombley.

Iedereen kent de namen van Kant, Nietzsche, Wittgenstein en andere filosofen. Maar wat hield Kants ‘Copernicaanse wending’ eigenlijk in? En wat bedoelde Nietzsche toen hij beweerde dat God dood was? Wat betekent vrijheid bij Sartre?

In De filosofiecanon worden theorieën van de vijftig belangrijkste moderne denkers op een begrijpelijke manier uitgelegd. Steeds weer bouwt een volgende generatie denkers voort op de ideeën van hun voorgangers. Door de blik te richten op deze onderlinge band en de verhoudingen tussen de denkers ontstaat er een frisse en originele kijk op de geschiedenis van het moderne denken. Trombley maakt duidelijk wat deze denkers ons vandaag de dag nog te zeggen hebben.

De filosofiecanon – Stephen Trombley
50 denkers die de moderne wereld vormgaven

ISBN: 9789029089180
Uitgever: Meulenhoff
Paperback, 352 pagina’s
Prijs: € 25,00

Bestel dit boek bij:

Worm en donder - Geschiedenis van de Nederlandse…
[caption id="attachment_39347" align="alignleft" width="220"] Immer bereid en nooit verlegen - Nele BeyensBoek…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: