De geschiedenis van het geloof – Matthew Kneale

De geschiedenis van het geloof - Matthew Kneale

De geschiedenis van het geloof – Matthew Kneale

Hoe een atheïst kijkt naar de diepzinnigste uitvinding van de menselijke geest. Een boek van Matthew Kneale.

Wat bracht de prehistorische mens in zijn grot ertoe zich te wenden tot geesten, tot vermeend hogere machten? En waarom is geloof nadien blijven gedijen en heeft het vele millennia van beschavingen opgeleverd, generaties sjamanen, farao’s, aztekenpriesters, joden, boeddhisten, islamieten, christenen en scientology-volgelingen?

De vormen van geloof mochten dan veranderen, de kern ervan bleef gelijk. Geloof is misschien de meest verheven uitvinding van de mensheid geweest, ongeacht het continent waarop het ontstond of de tijd waarin. Wat is het toch dat ons daartoe heeft gebracht – wat is het toch dat ons in dit ene cruciale opzicht met de prehistorische mens uit de grot verbindt?

Matthew Kneale, historicus én atheïst, kijkt met een scherpe, onbevooroordeelde blik naar wat de mens in het geloof heeft gezocht en kennelijk vaak heeft gevonden.

- advertentie -

De auteur studeerde moderne geschiedenis aan de universiteit van Oxford. Hij schreef diverse romans, waaronder het in het Nederlands vertaalde Engelse passanten, dat genomineerd werd voor de Booker Prize. Kneale woont in Rome.

De geschiedenis van het geloof – Matthew Kneale
Hoe een atheist kijkt naar de diepzinnigste uitvinding van de menselijke geest

ISBN: 9789023484806
Uitgever: Bezige Bij
Paperback, 288 pagina’s
Prijs: € 24,90

Bestel dit boek bij:

Gerard Heineken - Annejet van der Zijl
Gerard Heineken - Annejet van der ZijlHij is…
1914. Het trauma van Europa - Max HastingsBoek…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: