De grootste camera ter wereld (1900)

In 1900 bouwde fotograaf George R. Lawrence een enorme fotocamera zodat hij een foto kon maken van de locomotief de Alton Limited en alle wagons die de locomotief wist te trekken. Om dit te doen moest hij op een flinke afstand gaan staan en daarom had hij een krachtige fotocamera nodig. De camera woog maar liefst 640 kilo. De foto die Lawrence maakte werd gemaakt voor de wereldtentoonstelling in Parijs. Hij won er een prijs mee. Zijn camera noemde hij de Giant Mammoth Camera.

Als fotograaf maakte George R. Lawrence verder naam doordat hij ontwikkeling doorvoerde in de luchtfotografie. Zo bond hij bijvoorbeeld camera’s aan vliegers en maakte hij als een van de eersten foto’s vanuit luchtballonnen.

Boek: De beste beelden van de beroemdste fotografen uit de geschiedenis van de internationale fotografie
De foto die Lawrence met de camera maakte

De foto die Lawrence met de camera maakte

De grootste camera ter wereld (1900)

De grootste camera ter wereld (1900)
Herbert Ponting - Antarctica
De Engels fotograaf Herbert Ponting (1870-1935) maakte begin vorige eeuw onderdeel uit…
Sigaretjes roken in de Tour de France (1927)
Op deze foto, gemaakt tijdens de Tour de France van 1927, is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: