De jongen die met honden kon praten – Joanna Gruda

De jongen die met honden kon praten - Joanna Gruda

De jongen die met honden kon praten – Joanna Gruda

De zevenjarige Julian wordt aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog door zijn tante Helena naar een kindertehuis in Parijs gebracht.

Voor een joods communistisch jongetje lijkt Parijs een veiliger plek om op te groeien dan Warschau. Maar onderweg vertelt Helena hem een geheim dat zijn beeld van zijn familie volledig ontwricht. Eenmaal aangekomen in een vreemd land waar hij de taal niet kent, sluit hij vriendschap met de honden. Door hen kan hij zijn eenzaamheid verdrijven.

Langzaam keert hij terug in de realiteit, maar dan blijkt hij alsnog op de vlucht te moeten voor de oorlogsdreiging. De jongen die met honden kon praten is het waargebeurde verhaal van een jongen die niet mocht opgroeien bij zijn ouders, en een leven lang op zoek is naar zijn werkelijke afkomst.

De jongen die met honden kon praten – Joanna Gruda
ISBN: 9789023485575
Uitgever: Cargo
Paperback, 304 pagina’s
Prijs: € 18,89

Bestel dit boek bij:

Sarah Eva Vleeschhouwer (Foto: JHM)
In memoriam voor Herman en Sarah VleeschhouwerDe Tweede…
Bedrijf en bestaan - Piet van CruyningenBoek over…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: