De koningin op reis, 1923

Dit ‘Jubileums-prentenboek’ werd in 1923 uitgegeven ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig regeringsjubileum van koningin Wilhelmina.

Het boek geeft in een aantal prenten een beeld van wat Wilhelmina in die tijd zoal gedaan heeft. We zien haar onder andere in Giethoorn, Friesland en Amsterdam, bij een heidebrand in Drenthe en bij de mobilisatie tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ook een reis naar Noorwegen en Zweden komt aan bod. Het boek is gesneden in de vorm van de stoomlocomotief op voor- en achterkant.

Vorige topstukNaar de rubriek

De koningin op reis, 1923 (KB)

De koningin op reis, 1923 (KB)

De koningin op reis, 1923

De koningin op reis, 1923

Expositie Topstukken KB

- advertentie -

Koninklijke BibliotheekVoor liefhebbers van geschiedenis en cultuur is er een unieke expositie te bezichtigen in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Uit de omvangrijke en meer dan tien eeuwen omspannende collectie van de KB selecteren de collectiespecialisten vier keer per jaar andere topstukken, die een gevarieerd beeld geven van de Nederlandse geschiedenis en cultuur. Op Historiek belichten we steeds een ander topstuk. Deze keer: De koningin op reis, 1923. Een overzicht van alle geplaatste topstukken is hier te vinden.

Het fort Elmina in Ghana; het centrum van de Nederlandse slavenhandel. (Illustratie Atlas van der Hem)
Op 8 mei 1762 (252 jaar geleden) is het Zeeuwse slavenschip d'Eenigheid…
Trippenhuis in Amsterdam
1 Een paar maanden geleden moest ik even bij de KNAW zijn,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: