De laatste keizerin – Jung Chang

De laatste keizerin - Jung Chang

De laatste keizerin – Jung Chang

Boek over de Chinese keizerin-regentes Cixi, geschreven door Jung Chang.

Cixi werd op twaalfjarige leeftijd door Keizer Xianfeng uitverkoren tot zijn concubine. Van al zijn vrouwen was zij de enige die de keizer een mannelijke erfgenaam schonk, een jongen die in 1861 op vierjarige leeftijd keizer werd na de dood van zijn vader.

Niet tevreden met de aangewezen regenten, riep Cixi de hulp in van Xianfengs weduwe en samen pleegden de twee vrouwen een briljante coup die van Cixi uiteindelijk de enige regentes zou maken.

Tot haar dood in 1908 charmeerde, dreigde en manipuleerde Cixi het achtergebleven China de moderne tijd binnen en smeedde banden met de Westerse wereld die zelfs nu nog van groot belang zijn.

- advertentie -

Lees ook de bespreking: De ‘zachtmoedige en blijmoedige’ keizerin Cixi

De laatste keizerin – Jung Chang
Het dramatische verhaal van de vrouw die bijna vijftig jaar China regeerde

ISBN: 9789022554142
Uitgever: Boekerij
Hardcover, 528 pagina’s
Prijs: € 24,95

Bestel dit boek bij:

Keizerin Cixi -Katharine Carl, 1903Bijna vijftig jaar, van…
Mijn kleine geschiedenis - Stephen HawkingStephen Hawking verblufte…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: