De lijken van de gebroeders de Witt – Jan de Baen, 1672

De lijken van de gebroeders de Witt, opgehangen op het Groene Zoodje aan de Vijverberg te Den Haag, 1672 – Jan de Baen, 1672 (Rijksmuseum Amsterdam)

Rijksmuseumobject van:

Yuri Visser

Een gruwelijk schilderij natuurlijk maar wat mij betreft krijgt dit schilderij een heel prominente plek in het nieuwe Rijksmuseum. Op dit doek is niet alleen een belangrijke historische gebeurtenis afgebeeld, het laat wat mij betreft ook heel treffend zien tot wat voor krankzinnigheid een op hol geslagen massa in staat is, als het de kolder in de bol krijgt. Wat dat aangaat is dit schilderij in meerdere opzichten educatief.

Winterlandschap met schaatsers - Hendrick Avercamp, 1608 (Rijksmuseum Amsterdam)…
Oranjezaal Huis Ten Bosch - Foto: Margareta Svensson (Stichting…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: