De mooiste ontdekkingen van historici

De mooiste ontdekkingen van historici

De Koninklijke Bibliotheek (KB) heeft een wedstijd georganiseerd waarbij het publiek kan stemmen op de mooiste ontdekkingen van leden van historische verenigingen.

Er zijn acht filmpjes geselecteerd waarin leden van deze historische verenigingen vertellen over hun vondst. Op de website www.jebestevondst.nl zijn deze video’s te bekijken en kan men stemmen op de ‘beste vondst’. De KB over de wedstrijd:


Historici doen de prachtigste vondsten in lokale archieven. Om deze ontdekkingen op hun waarde te beoordelen en in een bepaalde context te kunnen plaatsen is veel achtergrondinformatie nodig. Met de grootste collectie Nederlandse boeken, kranten, tijdschriften en digitale publicaties op het gebied van geschiedenis, cultuur en samenleving voorziet de KB in deze informatiebehoefte.

Het mooiste verhaal met de meeste stemmen wordt beloond met een facsimile van de Atlas De Wit. Ook wordt er onder de stemmers een exemplaar van deze zeventiende-eeuwse stedenatlas verloot.

- advertentie -
Pier van Scheveningen - Foto: CC/Sanja BDe gemeente Den…
Still uit de filmDe America’s National Film Preservation Foundation…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: