De nieuwe Spielberg: War Horse

Sinds deze week is in de bioscopen War Horse van regisseur Steven Spielberg te zien. De historische film is gebaseerd op een boek van de Britse kinderboekenschrijver Michael Morpurgo en op een gelijknamig toneelstuk.

Het verhaal draait om de jonge Albert die onafscheidelijk is met zijn paard Joey. Hij is diep verdrietig als het paard tijdens de Eerste Wereldoorlog aan de Fransen moet worden verkocht om ingezet te worden bij verschillende veldslagen. Albert is zelf nog te jong om te dienen in het leger.Toch besluit hij naar Frankrijk te reizen om te proberen zijn paard te redden.

- advertentie -

De film is door recensenten wisselend ontvangen, maar wordt over het algemeen bestempeld als een echte ‘tranentrekker’. Het is de eerste film die de gerenommeerde regisseur Steven Spielberg voor Walt Disney heeft gemaakt.

Waar her en der kritiek geuit wordt op het wat te sentimentele verhaal en op het feit dat er in de film ook door Duitse soldaten Engels wordt gesproken, is vrijwel iedereen het er over eens dat de film verschillende prachtige in beeld gebrachte (slagveld)scènes bevat.

De film is genomineerd voor zes Oscars, waaronder die voor Beste Film. Volgens critici is de kans echter zeer klein dat de film die belangrijke prijs ook echt in de wacht gaat slepen.

Trailer van War Horse

Logo van '100 Jaar Groote Oorlog'De Vlaamse minister van…
Florence GreenDe laatste veteraan uit de Eerste Wereldoorlog, Florence…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: