De paarden van de koningin

Foto: Paleis Het Loo

Bij Paleis Het Loo zijn in het weekend van 9 en 10 juni presentaties met paarden en rijtuigen van koningin Beatrix te zien. De presentaties worden verzorgd door het Koninklijk Staldepartement.

Het Koninklijk Staldepartement toont verschillende aanspanningen van rijtuigen, zoals de Gala Glasberline, Gala Landauer en enige jachtwagens, begeleid door koetsiers, lakeien en rijknechten. De Rijstal laat zien hoe de paarden worden voorbereid op het escorteren van de koningin. Voor het evenement worden meer dan twintig paarden uit Den Haag van stal gehaald.

Medewerkers van het Koninklijk Staldepartement geven ter plekke uitleg en beantwoorden vragen over de paarden, aanspanningen, rijtuigen en de hieraan verbonden tradities.

- advertentie -

Daarnaast zijn de koninklijke auto’s in de koetshuizen te bezichtigen, zoals de Amerikaanse Winton uit 1924 van koningin Emma, de Mercedes 300 cabriolet van koningin Wilhelmina, de Fiat coupé van prinses Beatrix en prins Claus en de speciaal voor koningin Beatrix verlengde Ford Granada uit 1981. Ook staat de in het verleden door de koningin gebruikte donkerblauwe Ford Scorpio opgesteld.

indianen-crow-strijder-curtis
Crow strijder - Edward S. Curtis, 1909De Nieuwe Kerk…
homoseksualiteit-vlag-gr
De regenboogvlag die sinds de jaren tachtig ook wel…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: