De Rolling Stones in Scheveningen

Rolling Stones in Scheveningen

Rolling Stones in Scheveningen

Op 8 augustus 1964 gaven de Rolling Stones een optreden in het Kurhaus in Scheveningen. Over dit legendarische optreden is in Muzee Scheveningen vanaf eind deze maand een tentoonstelling te zien.


In de Nederlandse geschiedenis neemt het Kurhausconcert een bijzondere plek in. Het was het eerste optreden dat de rock-’n-rollband op het Europese vasteland gaf.

André van Duin stond in het voorprogramma en Jos Brink moest de nummers aan elkaar praten. Nadat de Rolling Stones vier nummers hadden gespeeld brak er een grote chaos uit waardoor het optreden gestaakt moest worden. Een deel van het interieur werd gesloopt.

Drumstel

In de tentoonstelling is onder meer het drumstel te zien dat Stones-drummer Charlie Watts tijdens het concert eenmalig bespeelde in het Kurhaus. Daarnaast is er voor de expositie veel bijzonder foto- en filmmateriaal verzameld. De tentoonstelling loopt van 29 juni tot en met 7 september 2014.

- advertentie -

Dit weekend staan The Stones op Pinkpop in Limburg.

Rolling Stones in het Kurhaus:

Boslandschap met een vrolijk gezelschap in een wagen - Meindert Hobbema
Het Rijksmuseum in Amsterdam voor de Eregalerij een schilderij van de zeventiende-eeuwse…
Afbeelding: yppo.gr
Afbeelding: yppo.grHet Badisches Landesmuseum in het Duitse Karlsruhe…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: