De Slag om Arnhem vanuit Duits perspectief

Operatie Market Garden

In Arnhem worden de komende tijd zogenaamde belevenistours gehouden waarbij de Slag om Arnhem vanuit Duits perspectief wordt bekeken.

Germaniste Ingrid Maan uit Oosterbeek neemt belangstellenden mee naar voormalige Duitse stellingen. Deelnemers doen onder meer de uiterwaarden bij Oosterbeek en de spoorbrug over de Rijn aan. Centraal in de belevenistour staan de ervaringen van tien Duitse oorlogsveteranen.Ingrid Maan studeerde Duitse taal en cultuur in Nijmegen en werkte eerder voor het Airborne Museum Hartenstein. Naar aanleiding hierban interviewde ze tien Duitse oorlogsvetereanen.

- advertentie -

De belevenistour wordt zaterdag 27 augustus voor het eerst gehouden. Daarna kan men ook nog deelnemen op 18 en 25 september, 16 en 30 oktober, 13 november en 17 en 23 december.

Operatie Market GardenEr komt een speciale applicatie voor de…
Bos Hooghalen - Foto: Peter HeelingBij Kamp Westerbork wordt…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: