De Speld komt met boek over vaderlandse geschiedenis

Nederland: Het Boek – In vijf miljard jaar van supermacht tot wereldrijk

De satirische website De Speld komt tijdens de Maand van de Geschiedenis met een bijzonder boek over de geschiedenis van Nederland. Uitgeverij Prometheus heeft dat bekendgemaakt.

Online magazine De Speld bestaat inmiddels vijf jaar en werd bekend met satirische artikelen over regionaal, nationaal en internationaal nieuws. Naar aanleiding van het vijfjarig jubileum én de Maand van de Geschiedenis komt De Speld nu met het bijzondere boek: Nederland: Het Boek – In vijf miljard jaar van supermacht tot wereldrijk. Hierin zal de geschiedenis van Nederland op een wel heel vernieuwende manier gepresenteerd worden.

De uitgever:

In dit rijkelijk geïllustreerde boek ziet u hoe Nederland uit de big bang ontstaat, hoe de eerste Nederlanders Afrika verlaten en welke hunebedontwerpen het uiteindelijk niet zijn geworden.

Het boek bevat daarnaast onder meer een inburgeringstest voor Hugenoten en een legpuzzel waarmee de gevierendeelde Balthasar Gerards weer in elkaar kan worden gezet. De makers gaan er van uit dat het boek de geschiedenis definitief verandert:

- advertentie -

Newtons ontdekking van de zwaartekracht was slechts een incident vergeleken met de onthullingen in dit boek.

De uitgever benadrukt dat het boek is geschreven met een “objectieve blik” en een “grenzeloze bewondering voor onze voorouders”. Nederland: Het Boek verschijnt woensdag 24 oktober.

Andy Williams in 1969 De Amerikaanse zanger Andy Williams…
De Renoir die onlangs op een rommelmarkt opdookEen Amerikaanse…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: