‘De Verborgen Schaduw’ in de prijzen

De verborgen schaduw – Maarten van Bommel

Schrijver Maarten van Bommel is de winnaar van de verkiezing Heuvelrugschrijver van het jaar. De auteur won de prijs met zijn boek De Verborgen Schaduw.

De verkiezing Heuvelrugschrijver van het jaar werd dit jaar voor het eerst gehouden. Auteur Adriaan van Dis maakte vrijdagavond de winnende naam bekend.

De vader van auteur Maarten van Bommel werkte van 1943 tot en met maart 1944 als tabakshandelaar in de Oekraïne. In zijn nagelaten memoires bleek hij te hebben geschreven over deze periode. Het boek De Verborgen Schaduw is gebaseerd op die memoires.

- advertentie -

In het boek komen verschillende onderwerpen aan bod. Zo beschrijft Van Bommel bijvoorbeeld hoe de Nederlandse tabakshandelaren eigenlijk in de Oekraïne terecht kwamen en vertelt hij welke andere Nederlanders er actief waren. Ook komen onder meer de rol van de NSB en de verhouding tussen het Duitse gezag en de Nederlanders aan bod.

Lees ook het auteursartikel van Maarten van Bommel: Sigaretten voor gestreste soldaten

Evoluon in EindhovenMinister Bussemaker van Cultuur heeft maandag bekendgemaakt…
Willem Wilmink in 1988 - Foto: CC - Anefo…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: