‘De vergelding’ van Jan Brokken mogelijk verfilmd

‘De vergelding’ van Jan Brokken mogelijk verfilmd

Het onlangs verschenen boek De vergelding, een dorp in tijden van oorlog van Jan Brokken wordt mogelijk verfilmd. Dat meldt uitgeverij Atlas-Contact.

Volgens de uitgever hebben al meerdere filmproducenten en –regisseurs interesse getoond in de filmrechten van het boek.

In De vergelding reconstrueert Jan Brokken de gebeurtenissen die tijdens de Tweede Wereldoorlog leidden tot een vergeldingsactie van de Duitsers in Rhoon, het dorp waar de auteur opgroeide. Het boek kwam twee weken geleden uit en is inmiddels al toe aan de vijfde druk.

- advertentie -

Het zou niet voor het eerst zijn dat er een boek van Jan Brokken werd verfilmd. Eerder werden zijn boeken De provincie, Goedenavond, mrs. Rhys en Jungle Rudy al verfilmd. Een verfilming van zijn boek In het huis van de dichter is momenteel in voorbereiding.

Lees ook de bespreking van ‘De Vergelding’ op Historiek

Jan Brokken vertelt bij VPRO Boeken over ‘De Vergelding’:

Gerelateerde boeken:

Rode KruisHet Nederlands Instituut voor Oorlogs,- Holocaust- en Genocidestudies…
Frank Coslett (l) en Czeslaw Oberdak op de 'laatste…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: