De Vuurproef, over twee eeuwen treingeschiedenis

Schetsontwerp De Vuurproef

Het Spoorwegmuseum in Utrecht bouwt aan een nieuwe museale attractie: De Vuurproef. Bezoekers worden in dit nieuwe onderdeel mee op reis genomen langs twee eeuwen treingeschiedenis.

Sinds het vernieuwde Spoorwegmuseum de deuren in 2005 heropende staat ‘beleving’ voor de bezoeker centraal. De Vuurproef is een aanvulling op de al bestaande belevingswerelden. De nieuwe wereld gaat over de rol van de trein in de geschiedenis. Museumdirecteur Paul van Vlijmen:De trein heeft de wereld ingrijpend veranderd. Door de komst van de trein konden mensen makkelijker grote afstanden afleggen en werd de wereld een stuk kleiner. De eerste machinist zou je kunnen vergelijken met de astronaut van nu. Dat is wat we willen vertellen.

Het nieuwe museumonderdeel staat onder meer stil bij de maatschappelijke veranderingen die de komst van de spoorwegen veroorzaakten, de ontwikkelingen die de trein onderging en bijaansprekende momenten uit de spoorweggeschiedenis.

- advertentie -

De Vuurproef komt in een gebouw op het buitenterrein van het museum waar voorheen de ‘Holland Railshow’ gevestigd was. De nieuwe attractie wordt op 10 oktober 2012 geopend.

NefertitiIn Museum Het Valkhof in Nijmegen wordt vrijdag een…
Tropenmuseum in Amsterdam - Foto: CC/GerardMHet Koninklijk Instituut voor…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: