De werkwijze van Vincent van Gogh

Korenveld met kraaien – Vincent van Gogh, 1890 – Van Gogh Museum

Korenveld met kraaien – Vincent van Gogh, 1890 – Van Gogh Museum

Hoe werkte Vincent van Gogh? Die vraag staat centraal in een serie van tien zondaglezingen in het Van Gogh Museum in Amsterdam.


De lezingen sluiten aan bij de tentoonstelling Van Gogh aan het werk die momenteel in het museum te zien is. In totaal worden er tien lezingen over de werkwijze van Van Gogh en zijn tijdgenoten gegeven. Een aantal van deze lezingen wordt gegeven door specialisten van de Rijkdienst voor het Cultureel Erfgoed. Daarnaast spreken er conservatoren en restauratoren van het museum zelf.

In de lezingen gaat het overigens niet alleen over Vincent van Gogh. Er wordt ook stilgestaan bij de werkwijze van verschillende van zijn tijdgenoten.

- advertentie -

Van Gogh’s Studio Practice

De afgelopen acht jaar is uitvoerig onderzoek gedaan naar de manier waarop Van Gogh werkte. De resultaten van dit onderzoek zijn samengebracht in de onlangs verschenen wetenschappelijke publicatie Van Gogh’s Studio Practice. De lezingen vloeien voort uit dit onderzoek.

De eerste lezing wordt op zondag 1 september gegeven door conservator Ella Hendriks. Zij zal onder meer vertellen over de verkleuring in de schilderijen van Van Gogh. Klik hier voor het volledige programma.

Gerelateerde boeken:

De dodengod Anoebis speelde een belangrijke rol als…
De Museumnacht wordt dit jaar gehouden op 2…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: