Deel A4 gesloten vanwege vondst vliegtuigbom

Foto van een willekeurige vliegtuigbom

Foto van een willekeurige vliegtuigbom

Bij Leiden is deze week een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Vanwege de ontmanteling van de bom is de snelweg tussen Leidschendam en Zoeterwoude-Dorp zaterdag enige tijd afgesloten voor het verkeer.


De bom werd donderdag gevonden tijdens baggerwerkzaamheden bij de Amphoraweg in Leiden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) stelde vast dat de bom daar nog even kon blijven liggen, maar vrijdag werd hij per boot getransporteerd naar een veilige locatie in De Vlietlanden om hem daar te ontmantelen.

Tijdens de ontmanteling wordt de nabijgelegen A4 tijdelijk afgesloten. Ook het luchtruim boven Leiden wordt afgesloten.

EOD stelde vast dat het gaat om een Engelse 500-ponder vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog. De bom werd vlakbij het spoor gevonden. In de Tweede Wereldoorlog waren infrastructuur zoals wegen, bruggen en spoor vaak doelwit van geallieerde bombardementen en sindsdien worden regelmatig blindgangers gevonden.

- advertentie -
Vernielde ruiten na de KristallnachtHet Kaufhaus des Westens…
Toonkunst Rotterdam herdenkt Kristallnacht met concert in BerlijnIn…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: