Deel bibliotheekcollectie Tropenmuseum gered

Koninklijk Instituut voor de Tropen

Koninklijk Instituut voor de Tropen

De bibliotheek van het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam sluit volgend jaar de deuren omdat het Rijk de subsidie dan stopzet. Een deel van de bibliotheekcollectie blijft echter behouden.

Zowel de universiteit van Leiden, het Vredespaleis in Den Haag en Documentatiecentrum voor Medische Geschiedenis in Urk nemen een deel van de collectie over.

Minister Busemaker van Cultuur heeft dat donderdag gezegd in antwoord op Kamervragen van D66-parlementariër Vera Bergkamp. Volgens de minister is het deel van de boeken dat naar Leiden gaat van een bijzondere cultuurhistorische waarde en heeft ze hiervoor een publieke zorgplicht.

Voor het merendeel van de boeken uit de collectie van het KIT is nog geen nieuwe bestemming gevonden.

- advertentie -
Huis Rijswijk op een pentekening van Jan de…
[caption id="attachment_37609" align="alignright" width="265"] G-Geschiedenis – Kruistocht tegen de baltenADVERTENTIENu in de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: