Deel buitenmuur Pompeii ingestort

Pompeii en de Vesuvius – Foto: CC/David Singleton

In de oude Romeinse ruïnestad Pompeii is een deel van een muur ingestort. De archeologische dienst van Pompeii heeft dat zaterdag bekendgemaakt.

Het gaat om een stuk van de buitenmuur in de buurt van de Porta di Nola. De muur zou het hebben begeven door een hevige storm en zware regenval. De muur zelf is blijven staan. Er is een stuk van ongeveer twee meter van de buitenmuur ingestort.

Een jaar geleden stortte nog

- advertentie -Straat in Pompeii

een tweeduizend jaar oud gladiatorhuis in Pompeii in.

De stad Pompeii werd in 79 na Christus verwoest door een uitbarsting van de Vesuvius. Pompeii werd bedekt onder een zes meter dikke laag vulkanische as. Duizenden mensen kwamen om het leven. De aslaag zorgde er voor dat de stad eeuwenlang intact bleef. In 1748 begonnen opgravingen. De resten van de stad geven de moderne mens tegenwoordig een goede indruk van het leven in een welvarende kleine Romeinse stad.

De ruïnestad is er al tijden niet al te best aan toe. In 2008 riep de Italiaanse minister van cultuur al de noodtoestand uit over Pompeii. Dit omdat ruïnes van de stad meer en meer aan het afbrokkelen zijn en er berichten in de media verschenen die meldden dat Pompeii in ‘staat van verval’ verkeerde.

Pompei staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De stad trekt jaarlijks ongeveer drie miljoen bezoekers.

Kameraad Baron van Jaap ScholtenHet beste historische boek van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: