Deel Groninger Museum mogelijk ontruimd

Foto: Ralph Richter © Groninger Museum

Vanwege hoge waterstand moet een deel van het Groninger Museum mogelijk worden ontruimd.

Het museum bevindt zich op een kunstmatig eiland in het zogenaamde Verbindingskanaal in de stad Groningen. Het water rond het museum is momenteel flink aan het stijgen.

Museumdirectie en het waterschap Hunze en Aa’s komen woensdag bij elkaar om te bekijken welke maatregelen er genomen moeten worden.

- advertentie -Op dit moment staat het water ongeveer zeven centimeter onder de ramen van het museum en voor vandaag en morgen wordt nog meer neerslag verwacht. Mogelijk moet daarom uit voorzorg de onderste etage van het museum ontruimd worden.

In 1998 moest het museum vanwege een hoge waterstand ook al eens ontruimd worden.

stadskasteel-zaltbommel-hilverdink-gr
golden-earring-gr

[caption id="attachment_14156" align="alignleft" width="265"]Golden Earring - Foto: HHM

Ter gelegenheid van het vijftigjarig…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: