Deel online collectie Rijksmuseum vrijgegeven

Nachtwacht, 1642 – Rembrandt

Het Rijksmuseum gaat een deel van de online collectie vrijgeven. Museumdirecteur Wim Pijbes heeft dat dinsdag gezegd tijdens een bijeenkomst over innovatie en digitalisering in het museum.

In totaal bestaat de collectie van het museum uit ongeveer 1,1 miljoen objecten en daarvan zijn er straks 125.000 te downloaden. Volgens de museumdirecteur is het goed om een deel van de online collectie vrij te geven.


Door het zien van het materiaal zouden mensen geïnspireerd raken en eerder een bezoek aan het museum gaan brengen zodat ze de objecten in het echt kunnen bewonderen.

Na een verbouwing van negen jaar opent het Rijksmuseum Amsterdam in april 2013 de deuren weer voor het publiek.

- advertentie -
claude-vanheye-grace-jones-gr
Grace Jones dancing, 1979 - © Claude VanheyeHet Amsterdam…
tasman-scheepsjournaal-gr
Afbeelding uit het scheepsjournaal van Abel Tasman - Afb:…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: