Deel Wolfheze ontruimd vanwege vondst vliegtuigbom

In het Gelderse dorp Wolfheze wordt woensdagochtend een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt. Vanwege de operatie moesten 33 huizen en 10 bungalows ontruimd worden.


De bom is drie weken geleden gevonden bij werkzaamheden op een bouwterrein in het dorp. De vliegtuigbom, een 500-ponden is van Engelse makelij, en werd waarschijnlijk in 1944 gedropt. Hij moest een deel van een spoorlijn vernietigen.

Het explosief lag vier meter onder de grond en werd gevonden tijdens een gerichte zoekactie naar explosieven op het bouwterrein. Vrijdagochtend wordt de bom door medewerkers van de Explosievenopruimingsdienst (EOD) gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Vanwege de operatie rijden woensdagochtend tussen Ede-Wageningen en Arnhem van 10.00 uur tot 12.30 uur geen treinen.

- advertentie -
Anne Frank
Het Anne Frank Fonds in Basel blijft voorlopig eigenaar van de rechten…
Ds. Bas (Bastiaan Jan) Ader
Op 20 november 1944, donderdag precies 70 jaar geleden, werden er bij…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: