Defensie maakt locatie noodgraf Srebrenica bekend

Door het ministerie vrijgegeven foto

Het ministerie van defensie heeft de locatie vrijgegeven van een noodgraf bij Srebrenica. Dat meldde Nieuwsuur vrijdag.

Dave Maat, een ex-Dutchbatter, had het ministerie van defensie gevraagd de locatie van het graf bekend te maken. Nabestaanden zijn al jaren op zoek naar het graf. In het graf liggen minimaal vijf mensen. Deze hadden in 1995 hun toevlucht gezocht tot de basis van Dutchbat. Toen ze overleden werden ze in een noodgraf in de buurt van deze basis gelegd.Dankzij de inzet van oud-Dutchbatter Dave Maat zegde minister van defensie Hans Hillen een maand geleden zijn medewerking toe. Deze week maakte zijn ministerie in een onderzoeksrapport de vermoedelijke locatie van het graf bekend.

- advertentie -

Ook werd er een foto vrijgegeven met daarop een rode cirkel op de plek waar het graf zich volgens defensie moet bevinden. Maat is overigens niet helemaal tevreden over informatie. Volgens hem ontbreken de opgemaakte processen-verbalen. Deze zouden meer duidelijkheid gteven over het aantal lichamen in het noodgraf.

Nieuwsuur over de zaak:

Foto: Still YouTubeEen 74-jarige Amerikaan heeft deze week een…
Foto: Still YouTubeHet lichaam van Otto von Habsburg, de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: