Derde deel Reve-biografie mag toch uitkomen

De late jaren 1975-2006

Het derde deel van de Reve-biografie van Nop Maas mag toch gepubliceerd worden. Vorig jaar zomer bepaalde een voorzieningenrechter dat het boek niet uitgebracht mocht worden. In hoger beroep heeft de rechter nu bepaald dat het boek toch mag uitkomen.

Reve’s partner Joop Schafthuizen gaf eerder toestemming voor de publicatie van de eerste twee delen van de biografie. Tegen publicatie van het derde deel had hij echter bezwaarvanwege het gebruik van citaten uit ongepubliceerd materiaal. Schafthuizen is van mening dat de citaten onterecht de indruk wekken dat het leven van Reve alleen draaide om drank, seks en geld. Ook zou er een verkeerd beeld worden gegeven van de relatie tussen Schafthuizen en Reve.

Het hof heeft nu het eerdere vonnis van het kort geding dat Schafthuizen aanspande om publicatie te voorkomen vernietigd. Dit betekent dat uitgever Van Oorschot en Nop Maas het derde deel van de biografie, Gerard Reve – Kroniek van een schuldig leven, uit te geven. Wanneer het derde deel van de biografie precies uitgebracht wordt is nog niet bekend.

Gerard Reve wordt gezien als een van de grote schrijvers van de na-oorlogse Nederlandse literatuur. De schrijver, geboren onder de naam Gerard van het Reve, debuteerde in 1947 met de roman De Avonden en brak hier meteen mee door. De schrijver overleed in 2006 op 82-jarige leeftijd.

hellevoetsluis-vesting-gr
Vesting Hellevoetsluis - Google EarthPrins Willem-Alexander heropent dinsdag de…
big-ben-265
De toren waarin de Big Ben hangtDe klokkentoren in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: