‘Derrick’ was lid van de Waffen-SS

Horst Tappert als Derrick – Still YouTube

De Duitse acteur Horst Tappert – vooral bekend vanwege zijn rol in de politieserie ‘Derrick’ – blijkt vanaf 1943 lid te zijn geweest van de beruchte Waffen-SS. Een Duitse socioloog heeft dat ontdekt.

De socioloog, Jörg Becker, stuitte op Horst Tappert toen hij voor een boek onderzoek deed naar communicatiewetenschapper Elisabeth Noelle-Neumann. Tappert maakte na de oorlog enige tijd onderdeel uit van een theatergroep die door deze Noelle-Neumann was opgericht.

Becker ontdekte dat Horst Tappert vanaf 1943 lid was van de SS-Division Totenkopf, een elite-eenheid die destijds in Rusland opereerde. Tappert zou binnen deze eenheid grenadier zijn geweest.

- advertentie -

De acteur heeft hier zelf in het openbaar nooit over gesproken. In zijn memoires schreef hij alleen dat hij als hospik diende bij de Wehrmacht en dat hij tegen het eind van de oorlog krijgsgevangen was gemaakt.

Nederlandse reclame waarin Derrick figureert:

Adolf HitlerAdolf Hitler is niet langer ereburger van het…
De foto die voor het biljet gebruikt zal wordenOp…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: