Determinatiemiddag foto’s uit Nederlands-Indië

Museum Bronbeek in Arnhem organiseert op zaterdag 12 maart 2016 de fotodeterminatiemiddag ‘Mijn opa was een…’. Iedereen kan van 12.00 tot 17.00 uur bij een team van experts terecht met vragen over (familie)foto’s, die men zelf meebrengt en die betrekking hebben op Nederlands-Indië en het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL).

Voorouders

Veel Nederlanders hebben familieleden die destijds in het voormalige Nederlands-Indië woonden, werkten of er als militair gediend hebben. In een nalatenschap of bij het opruimen van de zolder of kast vinden zij soms foto’s en documenten waarop hun familieleden in Indië staan afgebeeld. Het belang en de betekenis van die spullen is vaak niet duidelijk. Maar met hulp van specialisten kan dit materiaal veel vertellen over het leven van deze familieleden. Om mensen gelegenheid te geven een antwoord op hun vragen te vinden organiseert museum Bronbeek deze middag.

Expertise

De experts analyseren de foto’s aan de hand van kleding en uniformen, wapens, voer- en vaartuigen en gebouwen. Behalve foto’s zijn ook documenten, onderscheidingen en (delen van) uniformen welkom om te laten bekijken. Indien gewenst kan men advies en informatie krijgen over nader (genealogisch) onderzoek in het Nationaal Archief.

Reserveren

De fotomiddag wordt gehouden in museum Bronbeek. Voor deelname geldt het toegangstarief van het museum (www.bronbeek.nl). Reserveren is noodzakelijk; belangstellenden kunnen zich opgeven via nb.ravensbergen@mindef.nl.

- advertentie -

Boek: De laatste eeuw van Indie

Een middag met een dubbele coming out en een helse veldtocht
Barts BoekenClub opent 2016 met oud-Kamerlid van Groen Links Tofik Dibi en…
Laura van Broekhoven
Per 1 maart 2016 wordt Dr. Laura N.K. Van Broekhoven, Hoofd Conservator…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: